Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Se modernizează Ambulatoriu din Vatra Dornei

Se modernizează Ambulatoriu din Vatra Dornei. Ambulatoriul Spitalului Municipal Vatra Dornei va fi extins, modernizat și dotat cu echipamente medicale de ultimă generație, grație unui proiect finanțat cu fonduri europene. Proiectul este promovat de Primăria Vatra Dornei și are o valoare totală de 1,136 milioane de lei. Dintre aceștia, 1,114 milioane de lei reprezintă finanțarea nerambursabilă, acoperind 98% din valoarea totală eligibilă.

Primarul Ilie Boncheș a semnat recent contractul de finanțare, subliniind importanța proiectului pentru comunitatea locală. Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea unui complex de servicii de sănătate care să crească semnificativ calitatea și accesibilitatea acestora.

Citește și: România susține impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei

În special, proiectul vizează diagnosticarea rapidă și corectă a problemelor medicale ale locuitorilor din bazinul Dornelor, o zonă izolată și aflată la distanță mare de municipiile reședință de județ.

Extinderea și modernizarea ambulatoriului sunt esențiale pentru a oferi servicii medicale adecvate și pentru a reduce timpul necesar diagnosticării. Proiectul are o perioadă de implementare de 18 luni. Timp în care vor fi realizate toate lucrările necesare pentru atingerea obiectivelor stabilite. Investiția în sănătate este crucială pentru această comunitate, asigurând accesul la servicii medicale moderne și contribuind la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din zona Vatra Dornei.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....