Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

România susține impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei

România susține impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei. La întâlnirea miniștrilor europeni de externe cu omologul ucrainean la Bruxelles, ministrul român Luminița Odobescu a subliniat necesitatea menținerii presiunii asupra Moscovei și continuarea sprijinului militar și energetic pentru Ucraina. Ea a accentuat importanța susținerii infrastructurii energetice a Ucrainei în pregătirea pentru iarnă, subliniind că România colaborează îndeaproape cu Republica Moldova în acest sens. Odobescu a reiterat și importanța adoptării rapide a unor noi sancțiuni împotriva Rusiei.

Citește și: Azi se afișează rezultatele finale ale celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului

România susține impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei

De asemenea, ministrul român a evidențiat rolul esențial al solidarității europene în aceste momente dificile, subliniind că unitatea și acțiunile coordonate ale statelor membre sunt cruciale pentru a face față provocărilor generate de agresiunea rusă.

Sprijinul oferit Ucrainei nu este doar un gest de solidaritate. Ci și o măsură necesară pentru a asigura securitatea și stabilitatea întregii regiuni. Odobescu a îndemnat la continuarea eforturilor diplomatice și economice pentru a slăbi capacitatea Rusiei de a susține războiul. Acesta a subliniat importanța unei cooperări strânse între statele membre ale Uniunii Europene și partenerii lor internaționali.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!