Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Neamț: A dispărut clădirea Petrocart

A dispărut clădirea Petrocart. După 116 ani, clădirea ”Petrocart” a fost demolată pentru a face loc unui complex comercial-rezidențial 

Petrocart, una dintre cele mai vechi și emblematice fabrici ale județului Neamț, a fost demolată după 116 ani de existență. Fondată în anul 1908, compania a fost un simbol al industriei locale, cunoscută inițial sub numele de „Fabrica de hârtie și mucava” Piatra Neamț, iar după 1948, sub denumirea de „Comuna din Paris”.

Denumirea actuală, SC Petrocart SA Piatra Neamț, a fost adoptată în anul 1990, marcând o lungă tradiție industrială în orașul de sub Pietricica.

Citește și: România susține impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei

Astăzi însă, buldozerele au început să pună la pământ vechea fabrică, într-un proces de transformare a zonei într-un complex comercial-rezidențial.

Proiectul prevede construcția unui market în partea din față a fostei fabrici. Iar în spate vor fi ridicate blocuri de locuințe.

Această demolare marchează dispariția unui alt simbol al orașului Piatra-Neamț. Toate acestea fără ca autoritățile locale să intervină pentru a păstra măcar fațada clădirii ca „patrimoniu” local.

Fabrica Petrocart, care a fost martoră la schimbările istorice și economice ale orașului, se alătură astfel listei lungi de clădiri istorice demolate în numele modernizării.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....