Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Bacău: Amenzi la Legea Apelor

Amenzi la Legea Apelor. 455 de controale de gospodărire a apelor au efectuat cei 10 inspectori ai Administrației Bazinale de Apă Siret în primele 7 luni ale anului 2024. Dintre acestea, 76 de controale au vizat activitatea de extragere a agregatelor minerale. De asemenea 27 au vizat modul de funcționare a stațiilor de epurare, 7 au avut ca obiect baraje de tip C+D, 2 au fost la depozite de deșeuri menajere, 2 la microhidrocentrale, 5 la folosințe care intră sub incidența directivei privind emisiile industriale, 92 au vizat starea de salubrizare a cursurilor de apă.

Citește și: Azi se afișează rezultatele finale ale celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului

Totodată, 184 au fost efectuate în urma sesizărilor primite de la diverse entități, 15 au vizat alte folosințe, 1 a vizat o poluare accidentală, iar 44 controale s-au efectuat pe teritoriul altor administrații bazinale de apă din țară. Au fost aplicate 68 sancțiuni contravenționale principale, din care 18 amenzi în valoare de 697.500 lei și 50 avertismente.

Pe lângă acestea, s-a stabilit o sancțiune complementară de desființare a lucrărilor ilegale. De asemenea, au fost înaintate către organele de cercetare penală:

  • 8 denunțuri,
  • 7 pentru exploatare de agregate fără acte de reglementare,
  • 1 pentru edificarea de construcții fără acte de reglementare de gospodărire a apelor.

Totodată, s-au întreprins demersuri pentru recuperarea contravalorii prejudiciilor rezultate din volumul de agregate minerale extras ilegal, valoarea estimată fiind de 104.991,27 lei.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....