Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Echipamente noi la Maternitatea „Cuza Vodă”

Echipamente noi la Maternitatea „Cuza Vodă”. Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Cuza Vodă” Iași va beneficia de noi dotări prin Programul Sănătate, după ce proiectul a fost aprobat de consilierii județeni în ședința din această lună. Valoarea totală a proiectului este de 9.307.681 lei și vizează achiziționarea de echipamente esențiale, cum ar fi ecografe, mese ginecologice, trusă de instrumentar medical, monitoare fetale, mobilier nou pentru sala de așteptare și sisteme moderne de curățare și dezinfecție.

Ambulatoriul oferă consultații de specialitate în obstetrică-ginecologie, teste de screening pentru cancerul de col uterin și monitorizarea sarcinii, adresându-se femeilor din județul Iași și din întreaga regiune a Moldovei.

Citește și: Sancțiuni pentru operatorii de transport care nu acceptă pasagerii cu handicap

Dotările actuale sunt vechi, cu echipamente ce depășesc 8 ani vechime, unele fiind depășite sau nefuncționale. Modernizarea echipamentelor va îmbunătăți performanța și eficiența în diagnosticare, tratament și monitorizare. Totodată va contribui la un tratament mai reușit, reducerea costurilor și limitarea riscurilor de complicații.

În plus, modernizarea va asigura un standard mai ridicat de îngrijire pentru pacienți. Aceasta va sprijini ambulatoriul în selecția și evaluarea corectă a cazurilor care necesită internare. De asemenea va consolida rolul său crucial în sistemul de sănătate al regiunii.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...