Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Botoșani: Mai avem școli cu toaleta în curte

Mai avem școli cu toaleta în curte. Ședința Colegiului Prefectural din Botoșani, desfășurată astăzi în Sala Nicolae Iorga a Palatului Administrativ, a adus în prim-plan discuții importante cu privire la pregătirile pentru anul școlar 2024-2025. Inspectorul școlar general, Bogdan Gheorghe Suruciuc, a deschis întâlnirea cu un raport referitor la starea unităților de învățământ din județ. Acesta a subliniat că din cele 138 de școli cu personalitate juridică, 15 funcționează fără autorizație sanitară. Deși această cifră a scăzut comparativ cu anul precedent, instituții precum Școala Gimnazială Nr. 1 Adășeni și Liceul Teoretic „Anastasie Bașotă” Pomârla continuă să se confrunte cu această problemă. În plus, 8 școli au toaletele în curte, iar două dintre acestea nu dispun de apă curentă, ridicând semne de întrebare legate de condițiile igienice.

Citește și: Azi se afișează rezultatele finale ale celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului

Prefectul Sorin Cornilă a solicitat Primăriei Botoșani o monitorizare riguroasă a lucrărilor de îmbunătățire a condițiilor de învățământ, accentuând importanța revenirii elevilor în sălile de clasă în cele mai bune condiții. „Este esențial să aducem elevii înapoi în sălile de clasă, în condiții normale, cât mai repede posibil,” a afirmat prefectul, subliniind necesitatea implicării active a autorităților locale.

Următoarea parte a discuției a fost dedicată siguranței în unitățile de învățământ. Colonelul Petru Pălimariu, prim adjunct al Inspectorului șef de la ISU Botoșani, a prezentat măsuri de prevenire a incendiilor. Totodată comisarul-șef Daniela Gheorghiescu a oferit o evaluare a siguranței școlare în perioada februarie–iulie 2024. Aceste măsuri sunt menite să asigure un mediu educational sigur și sănătos pentru toți elevii din județ.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Lucrările pentru cel mai mare parc eolian...

octombrie 25, 2024

Premierul Marcel Ciolacu a participat ieri la...

octombrie 25, 2024

Un angiograf de ultimă generație, extrem de...