Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

IKEA investește 20 de milioane de euro la Iași

IKEA investește 20 de milioane de euro la Iași. IKEA va investi aproape 20 milioane de euro în construirea unui magazin la Iași. Documentația necesară pentru obținerea autorizației de construire a fost deja trimisă spre avizare.

Proiectul, gestionat de Ermes Holding SRL (parte a grupului Prime Kapital și proprietarul terenului de 5,4 ha), include construcția unui magazin IKEA și amenajări conexe. Valoarea totală a investiției este de 89.038.750 lei. Proiectul prevede construirea unui centru comercial de 14.000 mp, cu parcări pentru peste 500 de vehicule, drumuri de acces, și instalarea de panouri fotovoltaice și sisteme de încălzire geotermală.

Citește și: Parc fotovoltaic în satul Dumbrava din comuna Ciurea

Amplasamentul, situat lângă Brico Depot, va avea două unități teritoriale: una dedicată magazinului și amenajărilor și alta pentru parcări. Terenul a fost achiziționat de IKEA în baza unui antecontract semnat în iulie 2023, cu o valoare de 4,2 milioane euro, prețul final urmând a fi stabilit până în iulie 2026.

În prezent, au fost efectuate lucrări pregătitoare, inclusiv excavări și demolări, și au fost amplasate containere, semn că pregătirile pentru organizarea șantierului sunt în curs de desfășurare. IKEA nu a oferit încă un calendar detaliat pentru începerea și finalizarea construcției. Dar promite să furnizeze informații suplimentare pe măsură ce proiectul avansează. Sursa: ziaruldeiasi.ro

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...