Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Botoșani: Beat la volan și fără permis de conducere

Beat la volan și fără permis de conducere. Duminică, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au efectuat un control de rutină pe un drum public din comuna Viișoara. În timpul patrulării, au observat un autoturism care se deplasa în zonă și au semnalizat conducătorului auto să oprească. Șoferul nu a respectat semnalul polițiștilor și a continuat să meargă, ignorând autoritatea acestora. În urma acestei reacții, polițiștii au inițiat o urmărire pentru a opri vehiculul în cauză. După o scurtă urmărire, șoferul a oprit autoturismul și a încercat să fugă pe jos. Cu toate acestea, polițiștii l-au prins rapid și l-au imobilizat.

Verificările ulterioare au relevat o serie de nereguli grave. În primul rând, s-a descoperit că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Aceasta reprezintă o încălcare majoră a legii, punând în pericol siguranța rutieră.

Citește și „Magia serii în sunet și lumină” duminică, 8 septembrie pe Esplanda Palatului Culturii

Pe lângă lipsa permisului, autoturismul pe care îl conducea nu avea asigurare obligatorie valabilă. De asemenea, vehiculul nu trecuse inspecția tehnică periodică (ITP), ceea ce înseamnă că nu era autorizat să circule pe drumurile publice.

În timpul incidentului, polițiștii l-au supus pe șofer și unui test de alcoolemie folosind aparatul etilotest. Rezultatul testului a indicat o concentrație de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, confirmând că acesta conducea sub influența alcoolului.

Toate aceste infracțiuni grave vor atrage sancțiuni legale severe, iar bărbatul va trebui să răspundă în fața justiției pentru acțiunile sale iresponsabile. Incidentul subliniază importanța respectării legilor rutiere și a regulilor de circulație pentru siguranța tuturor participanților la trafic.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....