Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

A crescut numărul escrocheriilor online legate de investițiile în criptomonede

A crescut numărul escrocheriilor online legate de investițiile în criptomonede. Recent, s-a observat o creștere semnificativă a cazurilor de înșelăciuni online. În care infractorii folosesc în mod fraudulos imaginea unor personalități publice. De asemenea companii de utilități pentru a induce utilizatorii în eroare.

Aceștia sunt ademeniți prin reclame sponsorizate pe rețelele sociale să investească în acțiuni sau criptomonede, cu promisiunea unor câștiguri rapide și semnificative. Escrocii invită utilizatorii să acceseze link-uri care îi direcționează către pagini unde li se solicită date personale și un depozit inițial.

Citește și: Două filme românești vor fi proiectate la Festivalul de Film de la Veneția

Aceste site-uri afișează mărturii false de la „câștigători”. Acestea folosesc imaginea editată a unor celebrități, prin inteligență artificială, pentru a spori credibilitatea ofertei.

Pentru a vă proteja de astfel de atacuri cibernetice, nu deschideți email-uri, link-uri sau atașamente nesolicitate primite de la persoane necunoscute și verificați întotdeauna informațiile înainte de a acționa. Nu răspundeți niciodată la mesaje care vă cer coduri PIN sau alte date de siguranță. Contactați banca imediat dacă ați furnizat detalii bancare. De asemenea, folosiți o soluție de securitate și verificați cu atenție sursa mesajelor.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!