Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Bacău: S-au găsit bani pentru modernizarea teatrului Bacovia

S-au găsit bani pentru modernizarea teatrului Bacovia. Primarul Bacăului, Lucian Viziteu, a anunțat astăzi aprobarea proiectului de modernizare, cu alocarea a aproximativ 20 de milioane de euro pentru reabilitarea fostului Athenee Palace și a Teatrului Bacovia.

Investiția la Teatrul Bacovia presupune compartimentări interioare pe toate etajele clădirii în care funcționează teatrul.

  • Refacerea totală a sălii mari de spectacole,
  • modernizarea sălilor studio,
  • construirea cabinelor de sunet,
  • aparatură,
  • regândirea pantei de vizibilitate
  • regândirea amplasării scaunelor

„Fostul Athenee Palace și Teatrul Bacovia vor intra în proces de modernizare. După 5 ședințe în care o parte a consilierilor locali s-au opus cu toată puterea, astăzi, în sfârșit, au votat pentru coridorul de expropriere și au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru viitoarea investiție. Proiectul în valoare de 97,9 de milioane de lei este compus din două componente: reabilitarea teatrului și reabilitarea hotelului.

Vezi și: Amenzi la Legea Apelor.

Investiția la hotel presupune desfacerea finisajelor, recompartimentări pentru a realiza spații locative, lucrări la șarpantă și învelitoare, refacerea completă a instalațiilor, consolidări. Fostul Athenee Palace este o clădire înscrisă în Lista monumentelor istorice și va fi minunat să restaurăm această clădire de patrimoniu și să fie redată comunității. Investiția se va realiza din bugetul local și fondurile europene pe care le avem la dispoziție. Vă reamintesc că avem înscris acest proiect în Strategia de Dezvoltare Durabilă care a fost aprobată de Autoritatea de management POR 2021-2027.” a transmis primarul Viziteu.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....