Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Bacău: Pacient cu infarct miocardic transferat de urgență cu elicopterul SMURD la Iași

Pacient cu infarct miocardic transferat de urgență cu elicopterul SMURD la Iași

Bacău: Pacient cu infarct miocardic transferat de urgență cu elicopterul SMURD la Iași.

Un bărbat în vârstă de 69 de ani, din comuna Lespezi, județul Bacău, a suferit un infarct miocardic și a fost transferat de urgență la Iași cu elicopterul SMURD. Incidentul a avut loc în această dimineață, iar echipa medicală a acționat rapid pentru a stabiliza pacientul înainte de transfer.

Pacientul a fost inițial dus la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului „Prof. Dr. Eduard Apetrei” din Buhuși. Acolo, o echipă multidisciplinară de medici a intervenit pentru a-i salva viața. După stabilizarea stării pacientului, s-a decis transferul aerian la o unitate medicală din Iași, specializată în cardiologie.

Managerul spitalului din Buhuși, Constantin Poiană, a anunțat pe pagina sa de Facebook că starea pacientului s-a ameliorat considerabil după intervenția echipei medicale. Potrivit acestuia, pacientul a fost transportat conform protocolului, fără a întâmpina complicații pe durata zborului. Constantin Poiană a subliniat profesionalismul și promptitudinea echipei medicale care a intervenit. Și a evidențiat importanța reacției rapide în astfel de cazuri critice.

Citește și: Botoșani: Polițist transferat la Iași cu elicopterul SMURD

Elicopterul SMURD a aterizat la Iași în mai puțin de o oră de la decolare, asigurând un transfer rapid și sigur. Pacientul se află acum sub supravegherea medicilor din Iași, care monitorizează evoluția stării sale de sănătate. Intervenția promptă a medicilor și utilizarea resurselor aeriene au jucat un rol esențial în salvarea vieții acestui pacient.

Acest incident subliniază încă o dată importanța serviciilor de urgență bine coordonate și a utilizării mijloacelor aeriene pentru transferul rapid al pacienților aflați în stare critică.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Vestea sosirii microbuzelor electrice este un pas...

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...