Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Vaslui: Spitalul Județean de Urgență, redenumit în cinstea Sfintei Chiriachi

Spitalul Județean de Urgență Vaslui a fost redenumit în cinstea Sfintei Chiriachi

Spitalul Județean de Urgență Vaslui a adoptat, oficial, numele de „Spitalul Județean de Urgență Sfânta Chiriachi Vaslui”. Decizia a fost luată de Consiliul Județean Vaslui, în cadrul ședinței din 30 august 2024. Acest gest este considerat un câștig spiritual pentru comunitatea locală, subliniind importanța patrimoniului religios și cultural din județ.

Sfânta Mare Muceniță Chiriachi este cunoscută drept ocrotitoarea Episcopiei Hușilor. Având o legătură profundă cu istoria și credința locuitorilor din zonă. Începând cu anul 1787, moaștele Sfintei Chiriachi sunt păstrate în Catedrala Episcopală din Huși. Devenind astfel un simbol al protecției divine pentru credincioși.

Decizia de a redenumi spitalul în cinstea Sfintei Chiriachi a fost apreciată de numeroși factori de decizie, oameni de cultură și credincioși. Aceștia consideră că ocrotirea spirituală adusă de Sfânta Chiriachi va influența pozitiv activitatea medicală, oferind sprijin personalului și pacienților spitalului.

Citește și: Vaslui: Spitalul Județean va înființa o linie de chirurgie pediatrică

Sfânta Chiriachi, o tânără creștină din secolul al III-lea, a devenit un simbol al perseverenței în credință și al ajutorului divin. Fiind venerată de creștini din întreaga lume. Asumarea ei ca protectoare a spitalului este văzută ca un act de continuitate spirituală și culturală, integrând tradiția religioasă în viața comunității.

Această inițiativă reflectă respectul față de moștenirea spirituală a județului și aduce în prim-plan legătura indisolubilă dintre credință și actul medical. Alegerea unui sfânt protector nu diminuează eforturile profesioniștilor din sănătate, ci le completează, oferindu-le un sprijin moral și spiritual în îndeplinirea misiunii lor.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Lucrările pentru cel mai mare parc eolian...

octombrie 25, 2024

Premierul Marcel Ciolacu a participat ieri la...

octombrie 25, 2024

Un angiograf de ultimă generație, extrem de...