Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Rezultate excepționale la concursul de suplinire

Rezultate excepționale la concursul de suplinire. Concursul județean și testarea județeană pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, valabile în anul școlar 2024-2025, s-au încheiat cu rezultate remarcabile. Ambele probe scrise au avut loc vineri, 31 august, iar rezultatele au fost publicate seara. Procentul de promovare este impresionant, depășind 90%.

Pentru concursul de suplinire calificată, s-au înscris 230 de candidați. Dintre aceștia, doar 16 au obținut note sub 5. O candidată la disciplina Mecanică a fost eliminată din examen, iar șase candidați au absentat. S-au înregistrat trei note de 10, una pentru disciplinele Chimie, Electronică, maiștri instructori și una pentru postul de Educatoare.

La testarea pentru suplinire necalificată, s-au prezentat 295 de candidați. Dintre aceștia, doar 8 nu au promovat, iar 12 au absentat. Două note de 10 au fost obținute, una pentru postul de Educatoare și una la disciplina Educator-puericultor.

Citește și: Acces gratuit la 11 Muzee Iași pe 3 Septembrie

Luni, 2 septembrie, candidații nemulțumiți de rezultate au avut ocazia să depună contestații. Cei 482 de candidați care au promovat vor putea participa la repartizarea posturilor didactice rămase vacante. Repartizarea va avea loc în ședință publică, în zilele de 3 și 4 septembrie.

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a actualizat lista posturilor vacante din învățământul preuniversitar la data de 30 august. Aceasta cuprinde 308 posturi complete și 661 de posturi incomplete, toate pentru angajare pe perioadă determinată.

Concursul a demonstrat un nivel ridicat de pregătire a candidaților, cu foarte puțini nepromovați și numeroase note mari. Inspectoratul Școlar Suceava continuă să asigure transparența și corectitudinea în procesul de ocupare a posturilor didactice vacante, oferind candidaților șansa de a-și începe cariera în învățământ.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Vestea sosirii microbuzelor electrice este un pas...

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...