Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Municipiul Iași va avea cinci stații multifuncționale de reparat biciclete

Municipiul Iași va avea cinci stații multifuncționale de reparat biciclete

Municipiul Iași se pregătește pentru instalarea a cinci stații multifuncționale de reparat biciclete, care vor fi dotate cu echipamente self-service. Proiectul a fost discutat și supus votului în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local din data de 30 august 2024.

Această inițiativă face parte dintr-un acord de parteneriat între Primăria Municipiului Iași și Asociația Outventure. Parteneriatul este realizat în cadrul proiectului „BIXFIX – Două roți pentru toți”, finanțat prin „Programul pentru Implicare și Inovare Civică (PIIC)”, dezvoltat de Asociația CIVICA.

Asociația Outventure va oferi gratuit stațiile, cu o valoare totală de 27.970 lei. Stațiile vor fi amplasate în cinci locații strategice din Iași: Parcul Regina Maria, Parcul Piața Independenței, Parc verde Târgușor, CUG I și Piața Voievozilor.

Citește și: Blocurile ANL din Grădinari vor beneficia de utilități complete

Datele colectate de la principalii vânzători de biciclete din Iași arată o creștere semnificativă a cererii pentru aceste mijloace de transport. În ultimii cinci ani, în magazinele din municipiu au fost vândute peste 200.000 de biciclete, excluzând modelele destinate copiilor.

Instalarea acestor stații de reparat biciclete va contribui la îmbunătățirea infrastructurii pentru cicliști și va încuraja utilizarea bicicletelor ca alternativă ecologică de transport. Proiectul subliniază angajamentul orașului Iași față de sustenabilitate și inovație în mobilitate.

Primăria Municipiului Iași și Asociația Outventure speră că această inițiativă va avea un impact pozitiv asupra comunității. Totodată, va sprijini un stil de viață activ și sănătos.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...