Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Vaslui: Bani pentru axa rutieră strategică

Bani pentru axa rutieră strategică. Consiliul Județean Vaslui a avizat proiectul „Axa rutieră strategică Sud – Vest a județului Vaslui”. Proiect care vizează modernizarea unor drumuri județene și va beneficia de finanțare prin Programul Regional 2021-2027. Valoarea totală a acestui proiect se ridică la 457.451.097 lei, din care o parte semnificativă este acoperită de fonduri nerambursabile.

Proiectul își propune modernizarea a două drumuri județene, DJ 243 și DJ 243A, cu o lungime totală de 73,146 km. Având ca scop îmbunătățirea infrastructurii de transport din regiune. În prezent, aceste drumuri prezintă multiple defecte structurale și de suprafață care afectează siguranța și fluiditatea circulației, cum ar fi degradările, fisurile și gropile, așa cum a subliniat vicepreședintele CJ, Ciprian Trifan.

Vezi și: Pacient cu infarct miocardic transferat de urgență cu elicopterul SMURD la Iași.

Evaluarea tehnică și financiară a proiectului a fost finalizată pe 26 iulie 2024, confirmând că acesta întrunește criteriile necesare pentru finanțare, iar procesul de contractare a fost inițiat. Această investiție se dorește a aduce îmbunătățiri semnificative în rețeaua rutieră a județului, contribuind astfel la dezvoltarea economică și socială a regiunii.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....