Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Vaslui: O nouă parcare va fi construită în municipiu

Vaslui: O nouă parcare va fi construită în municipiu

O nouă parcare va fi construită în municipiul Vaslui: 22 de locuri disponibile pentru locatari

Municipiul Vaslui va beneficia de o nouă parcare, amplasată pe strada Mareșal Constantin Prezan, în incinta fostei unități militare. Proiectul are ca scop principal fluidizarea traficului și eliberarea străzilor aglomerate din zonă. Precum Vasile Alecsandri și Mareșal Constantin Prezan, de mașinile parcate neregulamentar.

Noua parcare va oferi 22 de locuri și vine ca răspuns la cererile locatarilor dintr-o zonă unde lipsa spațiilor de parcare este o problemă frecventă. Parcarea va fi construită pe un teren care aparține Primăriei Vaslui, dar care a fost, până acum câțiva ani, în administrarea Ministerului Apărării Naționale.

Citește și: Recital extraordinar susținut Oana Severin, Constantin Lazăr și Dumitru Florescu în Holul de Onoare al Palatului Culturii

Terenul respectiv a fost utilizat în trecut de vechiul regiment al Vasluiului. Iar Ministerul Apărării a decis în 2016 să-l predea înapoi municipalității. Această zonă, ce însumează aproximativ 17 hectare, a fost mult timp blocată din cauza birocrației. Totuși, în ultimii ani, au început să fie realizate investiții importante, prima fiind construcția Creșei 13 Decembrie, o clădire modernă destinată învățământului.

Proiectul privind realizarea parcării a fost atribuit societății Viacons Rutier, prin intermediul platformei SEAP. Termenul stabilit pentru finalizarea lucrărilor este de șase luni. Autoritățile locale speră ca această investiție să contribuie la reducerea problemelor legate de parcarea ilegală și să îmbunătățească circulația în zonă.

Deoarece zona este una extrem de aglomerată, utilizarea eficientă a terenului devenit disponibil a fost o prioritate pentru administrația locală. Noua parcare este doar un prim pas în transformarea acestui spațiu și modernizarea orașului.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....