Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Botoșani: Sute de elevi vor primi prânz cald prin Programul Național ‘Masă sănătoasă’

Botoșani: Sute de elevi vor primi prânz cald prin Programul Național 'Masă sănătoasă'

Sute de elevi ai Liceului Teoretic „Anastasie Bașotă” din Pomârla, județul Botoșani, vor primi mâncare caldă. Aceștia fac parte din Programul Național „Masă sănătoasă”, care asigură un prânz zilnic prin catering. Meniul va fi acordat doar în timpul cursurilor, conform structurii anului școlar.

Primăria Pomârla a lansat o licitație pentru a alege firma care va furniza mesele copiilor. Suma alocată pentru acest proiect este de 368.313 lei. Licitația urmează să stabilească firma care va livra hrana pe durata a 71 de zile, între 9 septembrie și 20 decembrie 2024.

Masa caldă va fi asigurată doar elevilor care sunt prezenți la cursuri. Cei absenți nu vor beneficia de suportul alimentar. De asemenea, mesele nu vor fi livrate în vacanțe sau zile declarate prin lege ca nelucrătoare.

Citește și TUIASI Motorsport, echipa de raliu a Politehnicii ieșene, a câștigat Trofeul „Rally Start Junior” în cadrul Raliului Iașului

Fiecare elev va primi un fel principal format din 100 grame de carne (pui, porc sau vită), 200 grame de garnitură și 100 grame de pâine feliată. Pe lângă felul principal, elevii vor primi un desert format dintr-un fruct de sezon, cum ar fi măr, banană, portocală, mandarină, struguri sau piersică. Fructul va varia zilnic pentru a asigura diversitatea.

În total, se vor distribui 26.767 porții pentru cei 377 de elevi incluși în program. Inițiativa face parte dintr-un efort mai larg de a sprijini alimentația sănătoasă în școli, ajutând astfel la creșterea performanței și a sănătății copiilor.

Această măsură a fost apreciată de părinți și profesori, contribuind la o mai bună dezvoltare fizică și mentală a elevilor. Autoritățile locale speră că implementarea programului va avea succes pe termen lung.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....