Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Neamț: Modernizarea unităților de învățământ

Neamț: Modernizarea unităților de învățământ

Modernizarea unităților de învățământ din Piatra-Neamț în plină desfășurare

Primăria Piatra-Neamț derulează cel mai amplu program de modernizare a infrastructurii școlare din ultimii ani. Proiectele sunt finanțate din fonduri europene și buget local, vizând reabilitarea a opt unități de învățământ din municipiu, printre care două creșe, două grădinițe, două școli gimnaziale și două colegii.

Pentru anul 2024, sunt prevăzute lucrări suplimentare la Școala Gimnazială „Daniela Cuciuc” și Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”. Alte șase unități de învățământ se află în stadiu de pregătire pentru modernizare.

Lucrările la unitățile de învățământ sunt în diferite stadii de execuție. La Școlile Gimnaziale Nr. 5 și Nr. 8, reabilitarea clădirilor este aproape finalizată, iar dotarea cu mobilier va fi gata până la prima vacanță din octombrie. Între timp, elevii își desfășoară cursurile în alte locații.

Citește și Montarea sistemului de semaforizare la Podu Iloaiei a fost finalizat. Când va fi acesta funcțional

Liceul de Arte „Victor Brauner” și Colegiul Tehnic de Transporturi au lucrările aproape încheiate, urmând să primească avizele de funcționare după finalizarea recepției. Începerea cursurilor nu este condiționată de livrarea noului mobilier.

Creșa Precista va finaliza lucrările până în noiembrie, iar recepția este estimată pentru luna decembrie. Proiectul de dotare cu mobilier și echipamente IT, finanțat prin PNRR, continuă, majoritatea echipamentelor fiind deja livrate și instalate.

Până la finalul lunii octombrie, toate unitățile de învățământ din Piatra-Neamț vor fi pregătite să funcționeze în condiții optime pentru noul an școlar.

Sursa: mesagerulneamt.ro

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Lucrările pentru cel mai mare parc eolian...

octombrie 25, 2024

Premierul Marcel Ciolacu a participat ieri la...

octombrie 25, 2024

Un angiograf de ultimă generație, extrem de...