Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Lucrările de reabilitare la Grădinița nr. 13 din Tătărași aproape de finalizare

Lucrările de reabilitare la Grădinița nr. 13 din Tătărași aproape de finalizare

Lucrările de reabilitare la Grădinița nr. 13 din Tătărași aproape de finalizare

Grădinița cu Program Prelungit (GPP) nr. 13 din Tătărași se apropie de finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare. În prezent, echipele de muncitori finalizează ultimele retușuri la stația de pompare și la bazinul de apă necesare pentru protecția împotriva incendiilor. De asemenea, se lucrează la racordurile la canalizarea exterioară.

Această investiție beneficiază de fonduri europene, fiind parte a Programului Operațional Regional (POR) 2021 – 2027 al Uniunii Europene. Proiectul este finanțat prin Axa Prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” și Prioritatea de Investiții 4.4. Valoarea totală a lucrărilor este de 11 milioane de lei, inclusiv TVA.

Citește și: Pașcani a primit primele autobuze electrice

Lucrările sunt realizate de SC Demo-Idil Construct SRL, care a câștigat licitația organizată de Primărie în anul 2022. Grădinița cu Program Prelungit nr. 13, înființată în anul 1970, dispune de o suprafață de aproape 1.600 de metri pătrați. Aceasta include 8 săli de grupă, având o capacitate de 200 de copii. Alte facilități includ sala de mese, 4 grupuri sanitare pentru copii, 4 grupuri sanitare pentru personal, 2 cabinete sanitare și 2 săli pentru activitățile educative. De asemenea, grădinița este dotată cu un bloc alimentar, spălătorie și alte spații necesare.

Pe lângă reabilitarea Grădiniței nr. 13, municipalitatea a utilizat fonduri europene și pentru alte proiecte educaționale. În cartierul Dacia a fost construită Grădinița „Sfântul Stelian”, cu o capacitate de 280 de locuri, pentru o investiție de 7,9 milioane de lei, inclusiv TVA. De asemenea, în cartierul Bucium se finalizează lucrările la o altă grădiniță, care va avea o capacitate de 180 de locuri și un cost total de 5,9 milioane de lei, inclusiv TVA.

sursa: ziarulevenimentul.ro

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...