Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Vaslui: O nouă recalculare a pensiilor

O nouă recalculare a pensiilor. Începând cu 1 septembrie 2024, Casa Județeană de Pensii Vaslui va începe a doua etapă de recalculare a pensiilor. Care se va desfășura pe parcursul a șase luni. Această reasigurare se va concentra pe adeverințele care includ sporuri cu caracter nepermanent. Cum ar fi ore suplimentare, al 13-lea salariu, premiile și acordul global. Isabel Bogdan, directorul CJP Vaslui, a explicat că recalcularea se va face din oficiu, în baza documentelor existente la dosar. Dacă unele documente nu au fost incluse inițial, pensionarii vor avea șase luni să le prezinte.

În urma recalculării, se estimează o creștere medie a pensiilor de 438 de lei la nivelul județului Vaslui. Totuși, 21.000 de pensionari care beneficiază de indemnizație socială nu vor avea parte de creșteri semnificative, în timp ce mulți alții, cu stagiul de cotizare mai mare, vor beneficia de majorări semnificative.

Citește și: Alocațiile și indemnizațiile pentru copii vor fi plătite în avans

De exemplu, pentru unii pensionari, pensiile pot crește cu sume cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei sau chiar mai mult.

Se subliniază faptul că pensionarii beneficiare de indemnizație socială, care nu au avut o cotizare mai lungă de 15 ani, au exprimat nemulțumiri, în contrast cu ceilalți pensionari care au beneficii dintr-o contribuție mai mare. Ministerul Muncii a confirmat că toți pensionarii care primesc indemnizație socială vor continua să beneficieze de suma minimă garantată de 1.281 de lei, indiferent de recalculare. Asigurând astfel un suport financiar pentru cei cu un stagiu minim de cotizare.

Pensia minimă socială a fost, în timp, crescută de la 300 de lei în 2009 la 1.281 de lei în prezent. Demonstrând eforturile de a sprijini pensionarii cu venituri mici.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....