Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Bacău: Autobuzele școlare reapar pe trasee

Autobuzele școlare reapar pe trasee. Primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu a anunțat că, începând de luni, 9 septembrie, autobuzele școlare vor relua transportul pentru elevi. Oferind astfel, un serviciu important pentru comunitate. Trei trasee vor fi disponibile, acoperind localitățile Gherăiești, Șerbănești și Izvoare, cu plecări programate la ora 07:10 din stațiile de pornire. Acest program de transport gratuit pentru elevi vine în sprijinul familiilor, asigurând un mod de deplasare sigur și eficient către școală.

Măsurile de siguranță sunt prioritare, fiecare autobuz fiind supravegheat de un polițist local, astfel încât părinții să poată avea încredere că elevii ajung în siguranță la destinație. Primarul a subliniat că acest serviciu nu doar asigură transportul elevilor.

Citește și: Alocațiile și indemnizațiile pentru copii vor fi plătite în avans

Dar poate contribui și la reducerea aglomerației din trafic, mai ales în zonele unde sunt în desfășurare lucrări de infrastructură.

Viziteu a încurajat părinții să opteze pentru autobuzele școlare, evidențiind beneficiile pentru întreaga comunitate. În semestrul al doilea al anului școlar precedent, între 50 și 70 de elevi au folosit zilnic fiecare dintre cele trei trasee. Acest număr ar putea crește odată cu conștientizarea avantajelor pe care le oferă transportul gratuit și supravegheat. Măsura vizează, de asemenea, îmbunătățirea fluidității traficului în oraș. Toate acestea în contextul șantierelor și al creșterii numărului de mașini în zonele urbane.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Lucrările pentru cel mai mare parc eolian...

octombrie 25, 2024

Premierul Marcel Ciolacu a participat ieri la...

octombrie 25, 2024

Un angiograf de ultimă generație, extrem de...