Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Neamț: Apavital Iași operează la Roman

Apavital Iași operează la Roman. Din luna iulie anul acesta, municipiul Roman a ieșit din contractul cu compania județeană ApaServ Neamț, după ani de frământări și scandal, trecând la operatorul ieșean APAVITAL. La o lună și jumătate de la mutare, Primăria municipiului Roman are speranțe mari în legătură cu soluționarea problemelor cu apa. Conducerea administrativă a orașului a realizat o strategie economico-financiară prin care să fie remediate câteva din principalele probleme.

Deocamdată, însă, nici acest plan nu vine cu soluții pentru problema reală și veche, înlocuirea conductelor vechi, ruginite și găurite, ci este mai mult o încercare de a ține sub control problema avariilor.

Citește și: Când va fi finalizată ruta asfaltată Ciurea-Iași

Președintele ales al Consiliului Județean Neamț, Daniel Harpa, cel care va prelua conducerea județului de luna viitoare, a vorbit despre faptul că municipiul Roman încă are probleme mari cu apa. Acesta a afirmat că trecerea la APAVITAL Iași ar fi majorat facturile la apă.

Conducerea primăriei romașcane susține că diferența de preț este „nesemnificativă, de numai 0,62 de lei pe mc de apă”. Prin comparația prețurilor oficiale afișate de cele două companii de apă, se poate vedea că aceasta este diferența. Care constă în prețul cu TVA. În care compania ieșeană a aplicat aceleași tarife pe întreaga zonă pe care o administrează. Adică, aproximativ 8,83 de lei/mc față de 8,21 lei/mc la ApaServ.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...