Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Neamț: Bomba dintre sfecle

Bomba dintre sfecle. Sezonul de prelucrare a sfeclei de zahăr la fabrica Agrana din Roman aduce, din păcate, și incidente neplăcute. Cum ar fi descoperirea unor elemente de muniție. Astfel de evenimente au fost raportate și în trecut, iar cel mai recent incident a avut loc pe 4 septembrie 2024.

Conform declarațiilor căpitanului Irina Popa, purtător de cuvânt al ISU Neamț, un angajat al fabricii a descoperit o bombă de aruncător de calibru 82 mm în timpul procesului de prelucrare. Muniția, datând din Al Doilea Război Mondial, a fost găsită accidental, fiind transportată împreună cu materia primă.

Citește și: Când va fi finalizată ruta asfaltată Ciurea-Iași

După ce reprezentanții societății comerciale au sunat la 112, echipa pirotehnică a intervenit rapid. Aceștia au ajuns la fața locului la ora 09:00. La un interval de aproximativ 1 oră și 15 minute de la apel. Zona a fost verificată, dar nu s-au descoperit alte elemente de muniție. Muniția descoperită a fost apoi ridicată și transportată în condiții de siguranță pentru a fi distrusă ulterior.

Deși incidentul a fost gestionat eficient, capitanul Popa și autoritățile locale speră că pe parcursul acestui sezon de prelucrare a sfeclei nu vor mai avea loc asemenea evenimente, având în vedere că accidentele de acest tip au devenit aproape o rutină în fiecare an.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...