Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

O nouă metodă de fraudă se răspândește pe Facebook

O nouă metodă de fraudă se răspândește pe Facebook. O nouă metodă de înșelăciune online, răspândită prin aplicația Messenger, a făcut numeroase victime în România. Infractorii folosesc mesaje aparent trimise de prieteni, solicitând un cod care, odată furnizat, le permite accesul la conturile victimelor. Astfel, aceștia preiau controlul contului și trimit mesaje prietenilor din listă, promovând false oportunități de investiții.

Citește și „Zilele Recoltei Editoriale” în perioada 5-7 septembrie în Parcul Copou

O nouă metodă de fraudă se răspândește pe Facebook

Această tehnică profită de neatenția utilizatorilor și de tendința de a ajuta rapid fără a verifica autenticitatea mesajului. Poliția avertizează asupra pericolului de a divulga date bancare sau coduri de resetare a parolelor, în special în mediul online.

Citește și: Duminică, Biserica-Monument a Mănăstirii Hadâmbu va sărbători Hramul

Pentru a preveni astfel de atacuri, este recomandată o vigilență crescută și protejarea informațiilor personale și financiare. În caz de suspiciune privind un atac cibernetic sau acces neautorizat la conturi, este importantă notificarea imediată a Poliției și a Directoratului Național de Securitate Cibernetică. Numărul de victime a crescut semnificativ, cu cazuri raportate de trei ori mai multe decât anul trecut.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!