Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Primăria și companiile municipale, mobilizate pentru începerea școlii. De luni revin cursele speciale pentru elevi

Primăria și companiile municipale, mobilizate pentru începerea școlii. De luni revin cursele speciale pentru elevi

Pe tot parcursul vacanței de vară și în mod deosebit în cursul lunii august municipalitatea a luat toate măsurile în vederea începerii în condiții cât mai bune a noului an școlar.

Primarul Mihai Chirica a dispus ca echipe mixte de la Direcția Tehnică a Primăriei, Servicii Publice SA, Salubris SA și Citadin SA să intervină pentru remedierea oricăror probleme legate de căi de acces, treceri de pietoni, indicatoare rutiere, iluminat public, spații verzi, arbori, curățenie etc.

Echipele municipalității vor verifica și remedia, dacă este cazul, starea rețelelor de utilități, iar Termo-Service SA va verifica sistemele de termoficare pentru a pregăti sezonul de încălzire.

Totodată, edilul șef al Iașului a solicitat verificarea tuturor șantierelor și lucrărilor din unitățile școlare pentru a vedea ce grupe sau clase sunt afectate de lucrări și pentru a căuta, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean, soluții pentru toți preșcolarii și elevii.

Revin cursele speciale pentru elevi

Începând de luni, Compania de Transport Public va suplimenta numărul mijloacelor de transport în comun de la stradă. Astfel vor fi puse la dispoziția călătorilor:

  • 91 de autobuze,
  • 76 de tramvaie,
  • 3 microbuze pentru zona urbană ,
  • 24 de autobuze ,
  • 1 microbuz pe traseele care deserves zona metropolitan.

CTP va asigura 21 de curse speciale pentru elevi accesul în acestea fiind permis doar pentru elevi, iar în cazul preșcolarilor și pentru însoțitorii acestora. Toate cursele vor avea autocolante sau afișaj electronic speciale pentru identificare.

O altă măsură care va fi implementată în transportul public din Iași și Zona Metropolitană, este ca accesul în mijloacele de transport în comun, atât autobuze, cât și tramvaie, se va face exclusiv pe ușa din față.

Citește și CJ Iași a scos la licitație un nou contract privind dotarea cabinetelor de educație muzicală din școli

Această decizie este inspirată din practica adoptată în marile orașe europene. Acesata are ca scop creșterea siguranței și controlului asupra fluxului de pasageri.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...