Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Amenzi pentru lipsa numărului pe ușa apartamentului

Amenzi pentru lipsa numărului pe ușa apartamentului. În țara birocrației și a dosarului cu șină putem fi amendați pentru cele mai nebănuite lucruri. De exemplu, există orașe în care se aplică sancțiuni dacă nu avem numărul pe uşa apartamentului, ori dacă hrănim porumbeii.

În fiecare caz autorităţile locale au avut argumente serioase când au aprobat astfel de măsuri. De aceea este bine să le cunoaștem.

O femeie din Oradea a plătit 100 de lei pentru că nu avea număr pe uşa apartamentului, atunci când agenții locali au venit în control.

Sancţiunea este prevăzută într-o hotărâre de Consiliu Local din 2017.

Octavian Haragoș, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea: „Pentru a avea o imagine cât mai completă, cât mai corectă, asupra numărului populației, trebuie să existe întotdeauna o corelare între numărul populației și immobile”.

7 ani mai târziu, măsura este tot în vigoare pentru că, spun autorităţile, ajută serviciile de urgenţă să ajungă mai repede la adresă.

Mulți locatari din Oradea nu au totuși numărul pus pe ușă.

Vezi și: O nouă victimă a fost înregistrată din cauza virusului West Nile.

Peste 3.000 de orădeni au primit astfel de amenzi din 2020 și până în prezent. Iar aceeași hotărâre a fost luată și în Timișoara.

Până acum nu s-au dat sancţiuni. Însă, sunt aplicate amenzi pentru cei care hrănesc porumbeii din centrul orașului. Autorităţile spun că excrementele distrug clădirile din zona istorică.

Câteva persoane au fost amendate cu până la 200 de lei, iar alte 40 au primit avertismente. În momentul de față, hotărârea este suspendată pentru că Prefectura Timiș a atacat-o în instanță.

Iar poliţiştii din Baia Mare îi pot amenda cu până la 1.500 de lei pe cei care dau bani cerșetorilor.

În ultima vreme, pe străzile oraşului au apărut tot mai multe persoane fără adăpost, care devin agresive, aşa că autorităţile încearcă să reducă fenomenul.

Sursa: Știrile ProTV

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!