Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Puteți investi în tilturi de stat

Puteți investi în tilturi de stat. Românii pot investi, începând de luni, în noi titluri de stat Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani. Dobânzile anuale neimpozabile de 5,8%, 6,6% și, respectiv, 7%, a anunțat Ministerul Finanțelor.

De la începutul acestui an, în cele 9 emisiuni, peste 242.000 de persoane au ales să investească mai mult de 10,5 miliarde lei.
Potrivit unui comunicat al MF, titlurile de stat pot fi cumpărate între 9 septembrie și 3 octombrie 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar, un alt cont de subscriere, sau un cont Junior.

Vezi și: O nouă victimă a fost înregistrată din cauza virusului West Nile.

Dobânda este anuală


De asemenea, între 9 septembrie 2024 și 4 octombrie 2024, titlurile pot fi achiziționate de la sediul unităților Trezoreriei Statului. Între 9 septembrie 2024 și 3 octombrie 2024 în mediul urban și 9 septembrie – 02 octombrie 2024 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale CN Poșta Română SA.
“Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. În plus, un investitor are libertatea de a efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere. Asta prin depunerea unei cereri”, se arată în comunicatul MF.
Potrivit sursei citate, sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...