Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Începând de anul viitor, hainele vor deveni mai scumpe

Începând de anul viitor, hainele vor deveni mai scumpe. România se află printre liderii europeni în privința poluării cauzate de gestionarea deșeurilor textile, din cauza lipsei unei infrastructuri adecvate pentru colectare, sortare și reciclare. Drept urmare, majoritatea hainelor sunt aruncate la gunoi, eliberând microplastice periculoase în mediu.

Începând cu anul viitor, va fi introdusă o ecotaxă pentru reciclarea eficientă a textilelor, iar colectarea separată a acestora va deveni obligatorie.

Citește și: Atenție la escrocheriile cu carduri de transport!

Începând de anul viitor, hainele vor deveni mai scumpe

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, se așteaptă ca de la 1 ianuarie toate localitățile din România să aibă infrastructura necesară.

Conform Agenției Europene pentru Mediu, aproape 99% din textilele din gospodării sunt aruncate sau incinerate, iar românii tind să folosească aceleași haine timp de aproximativ doi ani, donând puține dintre ele. În acest context, Uniunea Europeană va impune măsuri obligatorii, inclusiv ecotaxe pentru textile, începând cu 1 ianuarie 2025. România încă nu dispune de un sistem național eficient pentru colectarea textilelor.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!