Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Noi termene pentru finalizarea lucrărilor de pe șoseaua Bucium

Noi termene pentru finalizarea lucrărilor de pe șoseaua Bucium.

Primăria a anunțat noile termene pentru finalizarea lucrărilor de pe șoseaua Bucium. Autoritățile locale au explicat că pistele de biciclete nu vor fi incluse pe șosea din cauza lipsei avizului de la Poliția Rutieră. Supralărgirea în zona intersecției Trei Fântâni întârzie pentru moment.

Continuă în ritm susținut lucrările de modernizare a șoselei Bucium, pe o lungime de 3,4 kilometri, de la intersecția cu bulevardul Poitiers până la intersecția cu stradela Păun.

Investiția presupune modernizarea drumului, reabilitarea podului Bucium și modernizarea instalației de iluminat.

În privința lucrărilor de asfaltare, acestea sunt realizate etapizat, pe tronsoane, pentru a nu întrerupe în totalitate circulația. Până în prezent a fost așternut asfalt pe aproape 2 kilometri de drum. Practic, mai mult de jumătate din lungimea vizată, de la pasajul Socola până la intersecția cu șoseaua Bârnova (km 189+286,4 – km 191+167,6).

Efortul a fost pe măsură. Echipele constructorului au frezat o suprafață de drum de 26.995 de metri pătrați. Aceștia au așternut stratul de binder pe 26.803 metri pătrați. Totodată au demolat și montat borduri noi pe o lungime de 3.224 metri. De asemenea au făcut săpături (pentru drum și stâlpii de luminat) din care au rezultat 914 metri cubi de material. În urma lucrărilor au rezultat 124 de tone de asfalt (care va fi refolosit la diverse reparații) și 78 de tone de betoane.

Estimăm că restul lucrărilor de asfaltare, până la stradela Păun, vor fi finalizate până la 1 octombrie.

Și lucrările la podețul Vămășoaia vor fi finalizate în această lună. Relocarea utilităților (rețelele de energie electrică, cât și cele de gaz) a presupus lucrări suplimentare, dar modernizarea podețului este finalizată pe partea dreaptă, iar pe cea stângă sunt realizate în proporție de 80%.

În paralel continuă modernizarea sistemului de iluminat, care va fi finalizată în această lună. Cei circa 300 de stâlpi de beton vor fi dezafectați și înlocuiți cu stâlpi metalici cu o înălțime de 9,5 metri. Aceștia vor avea și surse led. De asemenea rețeaua de cabluri va fi introdusă în subteran.

Citește și Semafoarele de la Podu Iloaiei vor deveni operaționale începând de săptămâna viitoare

Până în prezent au fost montați 140 de stâlpi metalici, în mare parte pe partea dreaptă a șoselei Bucium, spre Vaslui.

Lucrările de asfaltare a șoselei și modernizare a trotuarelor sunt executate de Conest SA. Toate acestea în cadrul unui contract în valoare de 22.022.406,96 lei cu TVA.

Lucrările de modernizare a sistemului de iluminat sunt făcute în cadrul unui contract în valoare de 7.335.767,64 lei cu TVA executat de Elba SA.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...