Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Specialiștii de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași subliniază importanța controlului în cazul diabetului gestațional

Specialiștii de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași subliniază importanța controlului în cazul diabetului gestațional.

Cadrele medicale de la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” din Iași subliniază importanța diabetului gestațional. Identificarea timpurie a acestei afecțiuni este crucială pentru a gestiona potențialele complicații ale nou-născutului, prin monitorizarea atentă a evoluției.

Aceste măsuri sunt fundamentale pentru a minimiza riscurile legate de diabetul gestațional și pentru a preveni alte consecințe neplăcute.

Specialiștii de la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” recomandă efectuarea regulată a controalelor în timpul sarcinii pentru depistarea eventualelor complicații, cum ar fi diabetul gestațional.

Această afecțiune apare atunci când organismul unei femei însărcinate nu poate produce suficient insulină pentru a face față cerințelor crescute ale corpului în timpul sarcinii. Deși cauza exactă a diabetului gestațional nu este cunoscută, riscurile asociate cu această afecțiune sunt semnificative.

Diabetul gestațional este o formă de diabet care apare exclusiv în timpul sarcinii și poate avea consecințe negative atât pentru mama, cât și pentru bebeluș. Prin urmare, este vital ca femeile însărcinate să fie conștiente de riscurile asociate acestei afecțiuni și să urmeze recomandările medicilor în ceea ce privește monitorizarea și tratamentul diabetului gestațional.

Testul de toleranță la glucoză este cel mai utilizat test pentru depistarea diabetului gestațional

Testul de toleranță la glucoză este cel mai utilizat test pentru depistarea diabetului gestațional și constă în măsurarea nivelului de glucoză din sânge la anumite intervale de timp după ce pacienta a consumat o soluție concentrată de glucoză. Dacă rezultatele testului indică prezența diabetului gestațional, este important ca femeia să înceapă un tratament adecvat. Și totodată să își monitorizeze regulat nivelul de zahăr din sânge pentru a evita complicațiile pe termen lung.

Citește și Suceava. Transporturi ilegale de material lemnos

În concluzie, diagnosticarea și gestionarea diabetului gestațional sunt aspecte extrem de importante în îngrijirea unei femei însărcinate. Prin urmare, este esențial ca fiecare femeie gravidă să se implice activ în monitorizarea și tratamentul acestei afecțiuni. Toate acestea cu sprijinul și îndrumarea medicului de familie.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!