Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Germania a suspendat temporar acordul Schengen

Germania a suspendat temporar acordul Schengen. Germania va reinstaura controlul pașapoartelor la toate frontierele terestre, începând cu 16 septembrie, în ciuda faptului că face parte din spațiul Schengen. Măsura, care va fi aplicată timp de șase luni, va afecta granițele cu Franța, Luxemburg, Olanda, Belgia și Danemarca, pe lângă cele deja controlate cu Polonia, Cehia, Austria și Elveția.

Guvernul german a anunțat că reintroducerea controalelor este destinată să combată imigrația clandestină și să întărească securitatea internă, în contextul amenințărilor teroriste și al criminalității transfrontaliere, în urma atentatului de la Solingen revendicat de Statul Islamic.

Citește și: Grădiniță nouă la Târgu Frumos

Germania a suspendat temporar acordul Schengen

Conform Codului frontierelor Schengen, statele membre pot reintroduce temporar controale la frontiere în caz de amenințări grave, iar măsura trebuie să fie notificată Comisiei Europene înainte de aplicare. Controlul la frontiere interne trebuie să fie aplicat ca ultimă soluție și să respecte principiul proporționalității, cu o durată limitată. Începând din octombrie 2023, Germania a reintrodus controale la frontierele cu.

  • Elveția,
  • Cehia,
  • Polonia,
  • temporar din septembrie 2015 la frontiera cu Austria.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

Încep Zilele Universității „Alexandru Ioan Cuza” din...

octombrie 23, 2024

Drum aflat la mila Domnului. Dinspre Iași...

octombrie 23, 2024

MAE: Atenționare de călătorie pentru Ungaria. Circulația...