Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Eveniment unic, organizat în zona pietonală de pe Bulevardul Ștefan cel Mare: „Noaptea Internațională a Observării Lunii”

Eveniment unic, organizat în zona pietonală de pe Bulevardul Ștefan cel Mare: „Noaptea Internațională a Observării Lunii”.

Pasionații de astronomie din Iași și împrejurimi sunt așteptați sâmbătă, 14 septembrie, la un eveniment unic, organizat în zona pietonală de pe Bulevardul Ștefan cel Mare, în fața Primăriei. Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” marchează Noaptea Internațională a Observării Lunii, un eveniment mondial inițiat de NASA, sub genericul „10 telescoape pe Lună”. Evenimentul promite o noapte de neuitat, plină de descoperiri astronomice și fascinație pentru cerul nocturn.

Începând cu ora 19:00, curioșii și iubitorii de astronomie vor avea ocazia să admire Luna în toată splendoarea ei, dar și alte corpuri cerești, precum Saturn și Jupiter, prin intermediul celor 10 telescoape amplasate strategic pe bulevard. La eveniment vor participa 10 astrocluburi înființate în diverse biblioteci publice din județul Iași, fiecare având în dotare echipamente performante pentru observații astronomice.

Citește și Elevi ieșeni, cu rezultate meritorii, în vizită la Parlament

De la „Casiopeea” din Ceplenița la „Lectura stelelor” al Bibliotecii Județene Iași, astrocluburile participante vor aduce un plus de cunoaștere și vor oferi îndrumări prețioase publicului. Evenimentul se dorește a fi nu doar o ocazie de a privi cerul. Ci și una de a învăța mai multe despre misterele cosmosului. Astronomii amatori prezenți vor împărtăși din pasiunea lor pentru Univers. Aceștia vor răspunde întrebărilor legate de corpurile cerești și fenomenele observabile.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primaria Iasi

octombrie 24, 2024

Expoziția SHARE Architecture Awards 2024 va avea...
Primaria Iasi
Primaria Iasi

octombrie 23, 2024

În perioada 24-25 octombrie 2024, Universitatea de...
Primaria Iasi

octombrie 23, 2024

În perioada 22-24 noiembrie 2024, Palatul Culturii...