Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Consiliul Local, convocat de urgență pentru a decide necesitatea unui împrumut pentru asigurarea încălzirii orașului

Consiliul Local convocat de urgență pentru a decide necesitatea unui împrumut pentru asigurarea încălzirii orașului.

În cursul zilei de miercuri, 11 septembrie 2024, Consiliul Local al Municipiului Iași se va întruni într-o ședință extraordinară pentru a decide asupra contractării unui împrumut de 145.000.000 de lei. Acest împrumut este necesar pentru achiziționarea de combustibil în vederea asigurării încălzirii și apei calde în sezonul rece 2024 – 2025.

Primăria Municipiului Iași, în calitate de operator al sistemului de termoficare, se vede nevoită să recurgă la această soluție. Toate acestea din lipsa unui sprijin din partea Guvernului României. Sistemul furnizează energie termică către aproximativ 21.000 de apartamente, 171 de agenți economici și 138 de instituții publice, inclusiv 81 de instituții de învățământ cu 145 de clădiri și 10 spitale cu 27 de clădiri.

Administrația locală a apelat la acest tip de împrumut și anul precedent

Administrația locală a apelat la acest tip de împrumut și anul precedent. Deoarece este singura modalitate prin care poate garanta încălzirea și apa caldă pentru comunitate. Este esențial ca acest sprijin financiar să fie aprobat, în condițiile în care alte soluții nu sunt disponibile.

Primarul Mihai Chirica a subliniat importanța acestui împrumut pentru asigurarea confortului și siguranței a peste 50.000 de locuitori ai Municipiului Iași. Speră că membrii Consiliului Local vor lua decizia adecvată în interesul comunității, pentru a evita situații neplăcute în sezonul rece.

Citește și Eveniment unic, organizat în zona pietonală de pe Bulevardul Ștefan cel Mare: „Noaptea Internațională a Observării Lunii”

„Spre deosebire de alte orașe, sistemul de termoficare din Municipiul Iași este operațional, dar nu poate funcționa fără gazele naturale pe care le vom cumpăra din acest împrumut din care vom cheltui decât sumele strict necesare. Am speranța că, dincolo de interesele politice, membrii Consiliului Local vor înțelege corect situația. Și că de asemenea, vor lua decizia rațională de a aproba acest împrumut, în lipsa căruia preșcolarii, elevii, pacienții și familiile de ieșeni vor petrece iarna în frig!”. A avertizat primarul Mihai Chirica. 

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Ruginoasa

octombrie 24, 2024

Echipa pirotehnică a Detașamentului 2 de Pompieri...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Artefacte preistorice descoperite pe șantierul Spitalului Regional...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Încep lucrările de eficientizare energetică a Liceului...