Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Ordonanță misterioasă pentru un împrumut destinat armatei

Ordonanță misterioasă pentru un împrumut destinat armatei. Guvernul României este în discuții avansate pentru a obține un împrumut de circa un miliard de dolari din Statele Unite, fonduri destinate armatei. Cu toate acestea, detaliile privind utilizarea exactă a acestor bani rămân neclare. O ordonanță de urgență adoptată în mod discret în luna august permite o astfel de înțelegere. Dar documentul oferă foarte puține explicații. Ordonanța a fost aprobată în cadrul ședinței de guvern din 21 august. Însă nu a fost menționată nici în conferința de presă de după ședință.

Surse guvernamentale citate de HotNews au declarat că negocierile cu partea americană au început de mai multe luni, iar un răspuns final ar putea fi primit în curând.

Citește și Începe școala! La patru unități de învățământ din județul Iași și municipiu vor fi deschideri festive

Deși sursele confirmă că banii vor fi folosiți pentru sectorul militar, lipsa transparenței ridică întrebări legate de scopul exact al împrumutului și de modul în care acesta va fi cheltuit.

În cazul aprobării împrumutului, deficitul bugetar al României va crește. Amplificând astfel, presiunile asupra cabinetului Ciolacu. Acesta deja se confruntă cu dificultăți în a respecta țintele asumate față de Comisia Europeană. România se află sub supravegherea strictă a Uniunii Europene, care a cerut reducerea deficitului bugetar, iar un nou împrumut ar putea îngreuna și mai mult atingerea acestui obiectiv.

Îngrijorările legate de impactul acestui împrumut asupra bugetului, precum și lipsa informațiilor clare privind destinația fondurilor, alimentează suspiciuni în rândul opiniei publice și al analiștilor economici. Într-un context politic intern fragil și cu multiple provocări externe, necesitatea acestui împrumut și condițiile sale rămân sub semnul întrebării. Iar guvernul va trebui să ofere mai multe clarificări în viitorul apropiat.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

Încep Zilele Universității „Alexandru Ioan Cuza” din...

octombrie 23, 2024

Drum aflat la mila Domnului. Dinspre Iași...

octombrie 23, 2024

MAE: Atenționare de călătorie pentru Ungaria. Circulația...