Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Militarii și polițiștii pensionari ar putea beneficia de o creștere indirectă a pensiilor începând cu 1 octombrie

Militarii și polițiștii pensionari ar putea beneficia de o creștere indirectă a pensiilor începând cu 1 octombrie. Guvernul României pregătește o măsură prin care militarii și polițiștii pensionari ar urma să beneficieze de o majorare indirectă a pensiilor începând cu 1 octombrie. Ministerul Finanțelor a publicat un proiect de ordonanță de urgență care propune creșterea plafonului de neimpozitare a pensiilor militare de stat la 3.000 de lei. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că această corecție urmează să fie discutată și aprobată în ședința de guvern, cel mai probabil în cursul zilei de astăzi.

Potrivit ministrului de finanțe, Marcel Boloș, aproximativ 200.000 de pensionari militari vor beneficia de această măsură. Creșterea plafonului de la 2.000 la 3.000 de lei va oferi neimpozitarea pensiilor până la acest nivel, ceea ce, conform ministrului, va asigura un trai decent și sigur pentru cadrele militare cu venituri mai mici.

Citește și: Ordonanță misterioasă pentru un împrumut destinat armatei

Ministrul Boloș a explicat că, deși legea recent adoptată în Parlament prevede această majorare a plafonului neimpozabil pentru pensiile bazate pe contributivitate, ea nu includea pensiile ocupaționale, cum sunt cele ale militarilor și polițiștilor. Proiectul ordonanței de urgență vine astfel să corecteze această omisiune, oferind echitate în tratamentul fiscal al acestor categorii de pensionari.

Pe lângă acest subiect, guvernul are pe agenda de astăzi și alte decizii importante.

Inclusiv:

  • eliberarea și numirea unor prefecți și subprefecți,
  • aprobarea unor proiecte de infrastructură rutieră și feroviară,
  • precum și suplimentarea bugetelor Ministerului Dezvoltării și Ministerului Justiției, pentru Administrația Națională a Penitenciarelor.

Totodată, se discută înființarea Universității „Ioan Slavici” din Timișoara. Aceasta va oferi programe de studiu în domenii precum științele economice, finanțele-bănci, contabilitatea și tehnologia informației.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!