Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Mircea Geoană a fost decorat de către NATO cu Medalia pentru Serviciu de Merit

Mircea Geoană a fost decorat de către NATO cu Medalia pentru Serviciu de Merit. Mircea Geoană, care a deținut funcția de secretar general adjunct al NATO timp de cinci ani, a fost decorat cu Medalia pentru Serviciu de Merit. Aceasta este cea mai înaltă distincție acordată de Alianța Nord-Atlantică pentru contribuții individuale excepționale. Ceremonia a avut loc la sediul NATO din Bruxelles. Iar distincția i-a fost înmânată de Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

Stoltenberg a evidențiat angajamentul și profesionalismul de care Geoană a dat dovadă pe parcursul mandatului său. Contribuind semnificativ la sprijinirea operațiunilor și obiectivelor NATO. „Este un semn al recunoașterii eforturilor tale extraordinare în sprijinul alianței,” a declarat Stoltenberg în cadrul ceremoniei, subliniind impactul pe care Geoană l-a avut asupra politicilor și strategiilor NATO.

Citește și: Militarii și polițiștii pensionari ar putea beneficia de o creștere indirectă a pensiilor începând cu 1 octombrie

În discursul său de mulțumire, Mircea Geoană a exprimat mândria de a fi reprezentat România într-o poziție atât de importantă pe scena internațională. „Știu că pe mulți dintre voi v-am făcut mândri că am ocupat această poziție timp de cinci ani. Eu sunt mândru de voi, de tinerii noștri, de diplomații noștri, de militarii noștri, toți cei care lucrează aici, în NATO,” a afirmat Geoană. El a evidențiat faptul că România este o națiune respectată. Și de asemenea influentă în cadrul Alianței, adăugând că dedică această distincție tinerilor români.

Geoană și-a exprimat dorința ca exemplul său să fie o inspirație pentru noile generații din România. Tot acesta ia încurajat să investească în dezvoltarea lor personală și profesională. „Să munciți, să investiți în voi, să reprezentați cu mândrie țara noastră,” a transmis fostul oficial NATO, în încheierea discursului său.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!