Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Cursurile încep mai devreme la USV Iaşi

Cursurile încep mai devreme la USV Iaşi. La Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), anul universitar 2024-2025 va debuta luni, 16 septembrie, cu o ceremonie de deschidere în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”. Cazarea studenților va avea loc începând de joi și până duminică, conform unui program stabilit în funcție de anii de studii.

Prorectorul pentru activități sociale al USV, Vasile Stoleru, a confirmat organizarea festivității de deschidere în Aula Magna. Acesta a detaliat procedura de cazare a studenților. Studenții care nu locuiesc în Iași sau în împrejurimi pot beneficia de cazare în cele cinci cămine administrate de USV. Toate acestea în funcție de performanțele academice din anul anterior.

Citește și: Militarii și polițiștii pensionari ar putea beneficia de o creștere indirectă a pensiilor începând cu 1 octombrie

Toți studenții de la licență, indiferent dacă studiază la buget sau la taxă, au dreptul la cazare.

În timp ce cei de la masterat vor avea acces la locuri rămase disponibile în etapa a doua.

USV Iași oferă aproximativ 1.700 de locuri de cazare, iar toți studenții din primul an, indiferent de sursa de finanțare sau sesiunea de admitere, vor beneficia de cazare. Un sprijin important în acest proces este oferit de Liga Studenților Agronomi și Veterinari, care va ajuta la organizarea și desfășurarea cazării.

Costurile lunare pentru cazare variază între 250 și 575 de lei, în funcție de tipul de cămin și de statutul studentului. Cel mai mic tarif este de 250 de lei pentru studenții bugetați cazați în căminul A4. Iar cel mai mare tarif, de 575 de lei, se aplică studenților cu taxă cazați în căminul A5.

Vasile Stoleru a subliniat că cererile de cazare online asigură o repartizare rapidă și transparentă. De asemenea toți studenții admiși, chiar și cei care nu au trimis cereri online, vor primi un loc în cămin. Tarifele de cazare nu au suferit modificări semnificative față de anul anterior.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...