Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Se scumpesc biletele pentru transportul în comun din Iași. Creșterea va fi de 15%

Se scumpesc biletele pentru transportul în comun din Iași. Creșterea va fi de 15%. De la 1 noiembrie, biletele în transportul public din Iași vor fi majorate. Proiectul de hotărâre cu noile tarife a fost publicat de Primărie, iar ultima majorare a avut loc la finalul lui 2023. Proiectul este în consultare publică timp de 10 zile, iar apoi Consiliul Local va aproba noile tarife.

Prețul unui bilet pentru o călătorie va crește de la 3,5 lei la 4 lei. Biletul cu două călătorii va ajunge la 8 lei, iar abonamentul de 30 de zile va costa 300 lei, față de 250 lei în prezent.

Comparativ, prețurile din Iași sunt similare cu cele din alte orașe mari din țară. De exemplu, la Timișoara și Brașov, biletul costă tot 4 lei, dar este valabil doar 60 de minute.

Citește și: Rechizite școlare gratuite pentru elevii din medii defavorizate. Cererile pot fi depuse până vineri

CTP Iași a explicat că veniturile din bilete nu au acoperit costurile de exploatare, iar compania a depins de compensațiile din bugetul local. Această situație este întâlnită și în alte orașe din România.

Abonamentul unic de 30 de zile va costa 130 lei, cel de 7 zile va fi 35 lei, iar abonamentul de o zi va crește la 13 lei. Abonamentul pe 6 luni va ajunge la 650 lei, iar cel anual la 1.300 lei.

Abonamentele pentru elevii din Zona Metropolitană Iași vor crește la 250 lei, iar cele pentru elevii din municipiu la 130 lei. Creșteri de 10% sunt propuse și pentru pensionari, veterani, persoane cu handicap și alte categorii. Singura suprataxă care rămâne nemodificată este cea de călătorie, la 99 lei.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...