Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Vaslui: Va fi construită o parcare cu 22 de locuri

Va fi construită o parcare cu 22 de locuri. În contextul crizei locurilor de parcare din municipiul Vaslui, autoritățile locale au inițiat un proiect pentru construirea a 22 de locuri de parcare pe strada Mareșal Constantin Prezan. Acestea vor fi amplasate în incinta fostei unități militare, un teren care a aparținut anterior Ministerului Apărării Naționale și care a fost redat Primăriei în 2016, după numeroase solicitări.

Proiectul urmărește atât să răspundă cererilor locatarilor din zonă, cât și să fluidizeze traficul pe străzile Vasile Alecsandri și Mareșal Constantin Prezan, frecvent afectate de aglomerarea cauzată de mașinile parcate neregulamentar. Lipsa locurilor de parcare reprezintă o problemă majoră pentru rezidenții acestor străzi, iar noua parcare vine ca o soluție necesară.

Citește și alte articole din Vaslui: Proiect de peste 28 de milioane de lei pentru modernizarea străzilor din Moara Greci

Terenul de 17 hectare al fostei unități militare a fost utilizat anterior de regimentul din Vaslui, iar după ce a revenit în administrarea municipalității, au fost realizate deja investiții importante, cum ar fi construcția Creșei 13 Decembrie.

Proiectul pentru realizarea parcării a fost atribuit firmei Viacons Rutier, în urma unei licitații publice desfășurate pe platforma SEAP. Termenul de finalizare a lucrărilor este de șase luni. Iar inițiativa este parte a unui efort mai amplu al municipalității de a moderniza infrastructura urbană. De asemenea și de a facilita accesul locuitorilor la spații de parcare sigure și regulate.

Acest proiect este așteptat cu interes de locatarii din zonă. Aceștia se confruntă de mult timp cu dificultăți legate de lipsa locurilor de parcare. De asemenea, autoritățile speră că soluția va reduce problemele de trafic și aglomerare.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Lucrările pentru cel mai mare parc eolian...

octombrie 25, 2024

Premierul Marcel Ciolacu a participat ieri la...

octombrie 25, 2024

Un angiograf de ultimă generație, extrem de...