Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

29 de milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de amenajare hidroenergetică de la Pașcani

29 de milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de amenajare hidroenergetică de la Pașcani. Guvernul a aprobat un proiect de Hotărâre pentru finalizarea amenajării hidroenergetice Pașcani, pe râul Siret, conform unui comunicat al Ministerului Energiei. Proiectul prevede exproprierea a peste 2300 de hectare, cu un buget de 29 de milioane de lei, pentru a continua lucrările începute în 1985 și blocate de-a lungul anilor.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a subliniat angajamentul de a finaliza hidrocentralele abandonate înainte de 1989, în ciuda dificultăților.

Citești și: Se scumpesc biletele pentru transportul în comun din Iași. Creșterea va fi de 15%

Hidrocentrala Pașcani are o putere instalată sub 10 MW și o producție anuală de 25,3 GWh. Aceasta va fi esențială pentru alimentarea cu apă a zonei Pașcani-Târgu Frumos și reducerea riscurilor de inundații.

Lacul de acumulare va avea o capacitate de 68 de milioane de metri cubi. De asemenea, lucrările sunt realizate în proporție de peste 80%. Până acum, statul a investit peste 400 de milioane de lei în acest proiect. Acesta urmează să fie finalizat în trimestrul al doilea din 2026.

Această investiție va sprijini atât producția de energie, cât și securitatea resurselor de apă și protecția împotriva inundațiilor, subliniind importanța infrastructurii regionale.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...