Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Un nou cetățean de onoare la Rădăuți

Un nou cetățean de onoare la Rădăuți. Municipiul Rădăuțiul are un nou ”Cetățean de Onoare” în persoana scriitorului Constantin Arcu. Titlul i-a fost conferit de primarul Bogdan Loghin astăzi în cadrul evenimentului de lansare a romanului „Tramvaiul 13”, de Constantin Arcu care a avut loc la Galeria de Artă „Traian Postolache”. „Este o onoare pentru mine să completez galeria oamenilor de seamă ai municipiului Rădăuți, conferindu-vă astăzi acest titlu”, a declarat Loghin.  

Evenimentul a fost moderat de Mălina Anițoaei, cartea și activitatea scriitorului au fost prezentate de prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, critic literar și prorector al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Citești și: Se scumpesc biletele pentru transportul în comun din Iași. Creșterea va fi de 15%

De asemenea, ambianța sonoră a fost asigurată de pianista Maria Molea, proaspătă absolventă a Colegiului „Eudoxiu Hurmuzachi”.

Constantin Arcu a activat vreme de 14 ani în Rădăuți (1982–1996) ca avocat și judecător. A făcut parte din Comitetul provizoriu al FSN Rădăuți în decembrie 1989 și a publicat articole în ziarul „Bucovina Liberă”, apărut la Rădăuți în acele împrejurări dramatice. Este doctor în drept internațional privat. Acesta este membru al Uniunii Scriitorilor din România (Filiala de Proză București) și al Societății Scriitorilor Bucovineni. A fost redactor-șef adjunct la revista „Bucovina literară”, redactor la revista de cultură „Timpul” din Iași, președinte al Societății Scriitorilor Bucovineni și redactor-șef al revistei „Bucovina literară”.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....