Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Un proiect desfășurat de TUIASI a ajuns în etapa finală a competiției Regiostars 2024

Un proiect desfășurat de TUIASI a ajuns în etapa finală a competiției Regiostars 2024.

Trei proiecte Interreg din România se numără printre cei 25 de finaliști ai competiției REGIOSTARS 2024, care premiază proiectele excepționale finanțate de UE, ce demonstrează impactul și incluziunea dezvoltării regionale.

Finaliștii au fost selectați de juriu dintr-un număr record de 262 de aplicații, reflectând nivelul ridicat de inovație și excelență în proiectele de politică de coeziune din întreaga Europă.

WiNet@Uni Iași și Chișinău (Interreg România-Republica Moldova)

WiNet@Uni a modernizat infrastructurile de comunicații ale universităților tehnice din Iași și Chișinău. Rețelele de comunicații de ultimă generație oferă acces gratuit la WiFi în campusurile universitare, atât în spațiile interioare, cât și exterioare, și soluții moderne de teleconferință. Peste 23.000 de studenți și profesori beneficiază direct de infrastructura de comunicații îmbunătățită. Prin oferirea accesului la WiFi, universitățile îi sprijină pe studenți, profesori și cercetători să navigheze eficient în peisajul digital.

Atât proiectele TRANSBORDER, cât și WiNet@Uni concurează la categoria “O Europă Conectată”, una dintre cele cinci categorii ale competiției, alături de BITS, un proiect Interreg din Regiunea Mării Nordului; proiectul Nou Terminal Aeroportuar Bioclimatic din La Réunion, Franța; și SMART E67, un proiect Interreg Estonia-Letonia.

TRANSBORDER Oradea și Debrecen (Interreg România-Ungaria)

TRANSBORDER revoluționează transportul public în Oradea și Debrecen, îmbunătățind mobilitatea durabilă și reducând emisiile de CO2. Proiectul introduce o linie de transport public transfrontalier directă. De asemenea și autobuze noi cu emisii reduse, sisteme tehnologice avansate și panouri de informare în timp real. De asemenea, dezvoltă o aplicație de planificare a traseelor transfrontaliere, realizează studii complexe și organizează evenimente comunitare, toate promovând dezvoltarea durabilă și îmbunătățind conectivitatea regională.

Chess for Change: One Move at a Time Satu Mare (Interreg România-Ungaria)

În inima comunităților de romi din România și Ungaria se desfășoară un proiect unic , transformând vieți cu fiecare mutare strategică. Șahul a devenit un colac de salvare pentru 100 de copii defavorizați, învățându-i abilități, reziliență și stima de sine. Cu săli dedicate de șah, mentori instruiți și competiții, proiectul dă speranță, promovează incluziunea socială și dărâmă bariere. Pe măsură ce acești tineri învață jocul, își modelează și destinele, dovedind căorice copil poate deveni un campion dacă este sprijinit.

Citește și Captură semnificativă de țigări de contrabandă

Chess for Change concurează în categoria “O Europă Socială și Incluzivă”, una dintre cele cinci categorii ale competiției, alături de MOAI LABS, un proiect Interreg Spania-Franța; O-Krok, un proiect ceh; Programul de Dezvoltare a Sănătății, un proiect din Ungaria; și Realiza.te: o călătorie colaborativă, un proiect portughez.

În plus, votul public este deschis până pe 9 octombrie. Câștigătorul votului public va fi anunțat în timpul celei de-a 22-a Săptămâni Europene a Regiunilor și Orașelor. Toate acestea la ceremonia de decernare a premiilor REGIOSTARS, pe 9 octombrie, la Autoworld, Bruxelles.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...