Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Botoșani: Supraaglomerare la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Urgență

Supraaglomerare la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Urgență. Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Urgență Botoșani este supraaglomerată. În special din cauza pacienților care ar putea fi tratați de medicii de familie sau în ambulatoriu. Aproximativ 60% dintre cazurile înregistrate în ultimele trei luni au fost Cod Verde, indicând că nu necesitau intervenții urgente.

Managerul spitalului, Corneliu Prepeliță, a declarat că în această perioadă medicii au examinat peste 16.000 de pacienți, dintre care doar 20% au necesitat internare.

Citește și: 2.000.000 de români vor fi sprijiniți cu 1.200 de lei în perioada de iarnă

Supraaglomerare la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Urgență

El a subliniat că mulți pacienți aleg să vină la Urgențe pentru a evita așteptările la programările medicilor de familie sau la cele 7 centre de permanență disponibile.

Corneliu Prepeliță a făcut un apel către populație să se adreseze medicilor de familie, centrelor de permanență sau ambulatoriului de specialitate pentru cazurile non-urgente, subliniind că UPU nu ar trebui tratată ca o policlinică. Acest lucru ar permite o gestionare mai eficientă a urgențelor reale. Toate acestea fără a perturba activitatea din cauza fluxului mare de pacienți care nu necesită intervenții imediate.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Lucrările pentru cel mai mare parc eolian...

octombrie 25, 2024

Premierul Marcel Ciolacu a participat ieri la...

octombrie 25, 2024

Un angiograf de ultimă generație, extrem de...