Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

În decembrie se va deschide circulația pe Autostrada A7 între Buzău și Focșani

În decembrie se va deschide circulația pe Autostrada A7 între Buzău și Focșani. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi la Focșani că, începând cu începutul lunii decembrie, se va circula pe toate cele patru loturi ale Autostrăzii A7 între Buzău și Focșani. Toate acestea, având în vedere că lucrările sunt realizate în proporție de peste 90%. Loturile I, II și IV ar putea fi deschise la începutul lunii noiembrie. De asemenea Lotul III și podul aferent ar urma să fie finalizate până la începutul lunii decembrie.

Grindeanu a precizat că, până la sfârșitul anului, se va putea circula și pe alte două loturi ale Autostrăzii A7. Adică între Ploiești și Buzău. Iar întregul tronson de autostradă de la București la Pașcani ar trebui să fie complet finalizat până la sfârșitul anului viitor.

Citește și: Pensiile minerilor vor crește de la 1 ianuarie 2025

Lucrările pe tronsonul Focșani – Pașcani sunt, de asemenea, în progres, cu stadii de aproximativ 50% între Focșani și Bacău și 40% între Bacău și Pașcani.

Ministrul a explicat că întârzierile la Lotul III de pe tronsonul Ploiești – Buzău au fost cauzate de contestațiile prelungite la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Acestea au întârziat avizarea soluțiilor propuse de CNAIR. Grindeanu a făcut aceste declarații în cadrul unei vizite de lucru efectuate pe Autostrada A7, alături de premierul Marcel Ciolacu.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!