Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

România achită cea mai mare sumă pentru RCA din întreaga regiune

România achită cea mai mare sumă pentru RCA din întreaga regiune. România achită cea mai mare sumă pentru RCA din întreaga regiune. România se confruntă cu cel mai mare cost al poliței de asigurare obligatorie auto (RCA) din regiune, de aproximativ 220 de euro, în ciuda unei scăderi de 9% a despăgubirilor, conform Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR). Comparativ, prețul mediu al RCA în Bulgaria este de 100 de euro, în Ungaria de 98 de euro și în Polonia de 120 de euro.

Citește și: ApaVital a obținut aprobarea pentru înlocuirea conductelor din cartierele Dacia și Alexandru cel Bun

România achită cea mai mare sumă pentru RCA din întreaga regiune

COTAR acuză conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) pentru acest decalaj, explicând că românii plătesc cu 10% mai mult din cauza falimentelor companiilor Euroins și City, care nu au fost compensate corespunzător.

ASF afirmă că nu intervine asupra prețului RCA. Acesta este determinat de datele statistice anterioare privind despăgubirile și de altele criterii de risc. De asemenea, ASF subliniază că prețul poliței reflectă costurile și riscurile asociate cu asigurarea auto, inclusiv impactul falimentelor pe piață.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!