Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Botoșani: ITM a efectuat controale la angajatori

ITM a efectuat controale la angajatori. În luna august, ITM Botoșani a efectuat controale care au identificat 72 de deficiențe, aplicând 12 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 avertismente și 9 amenzi totalizând 148.000 lei. Au fost descoperite 5 persoane muncind fără forme legale și o persoană cu un contract neînregistrat, pentru care s-au aplicat amenzi de 120.000 lei.

În domeniul securității și sănătății în muncă, au fost verificate 26 de firme, dintre care 12 au fost sancționate. S-au constatat 18 neconformități, fiind aplicate 3 amenzi de 24.000 lei și 17 avertismente.

Citește și: Colectare deșeuri voluminoase și periculoase din deșeurile menajere în comuna Miroslava

ITM a efectuat controale la angajatori

ITM Botoșani a primit 10 rapoarte de evenimente de muncă, 2 fiind transmise la Inspecția Muncii. Trei persoane au fost accidentate la locul de muncă, toate având incapacitate temporară de muncă.

Deficiențele frecvente au inclus lipsa desemnării lucrătorilor pentru măsuri de prim ajutor, nesupravegherea stării de sănătate a angajaților, căi de evacuare parțial blocate, nepurtarea echipamentului de protecție, și semnalizare incompletă.

Citește și: Vineri, 13: ziua cu ghinion pentru superstițioși

În august, s-au eliberat 222 de certificate și 43 de parole pentru registrul electronic al salariaților, și s-au preluat 139 de registre electronice de evidență a salariaților. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 172.000 lei.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Lucrările pentru cel mai mare parc eolian...

octombrie 25, 2024

Premierul Marcel Ciolacu a participat ieri la...

octombrie 25, 2024

Un angiograf de ultimă generație, extrem de...