Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Ajutor pentru încălzire și în această iarnă

Ajutor pentru încălzire și în această iarnă. În 2023, peste 52.000 de ieșeni cu venituri reduse au primit ajutoare pentru încălzirea locuinței. Valoarea totală a acestora a ajuns la 40 de milioane de lei. Majoritatea beneficiarilor au solicitat ajutor pentru încălzirea cu gaze naturale. Pentru suplimentul de energie, cei mai mulți au ales combustibili solizi și petrolieri.

În județul Iași, au fost distribuite și carduri de energie, cu o valoare totală de 1.400 de lei per beneficiar. Aceste carduri au fost acordate pentru peste 100.000 de persoane, fiind finanțate din fonduri europene.

Ajutoarele pentru încălzire sunt reglementate prin Legea nr. 226/2021 și HG nr. 1073/2021. Acestea sunt oferite pentru perioada noiembrie-martie, dar și sub formă de suplimente lunare pe parcursul întregului an.

Sprijinul pentru încălzirea locuinței variază între 25 și 320 de lei, în funcție de sistemul de încălzire și de venituri. În același timp, suplimentul de energie poate fi între 10 și 30 de lei lunar, în funcție de tipul de energie utilizat de beneficiari.

Vezi și: Activitatea la unul dintre cazanele de apă caldă de la CET 1 Iași a fost oprită, odată cu încălzirea vremii.

Pentru sezonul 2024, cererile pentru ajutoare vor putea fi depuse la primăriile de sector. Pensiile recalculate nu vor afecta eligibilitatea pentru aceste ajutoare. Talonul de pensie emis înainte de recalculare va fi luat în considerare la stabilirea drepturilor de sprijin.

Această măsură vine în sprijinul persoanelor vulnerabile, care se confruntă cu dificultăți în asigurarea confortului termic al locuinței. Guvernul continuă astfel să ofere sprijin financiar prin programe care vizează combaterea sărăciei energetice și protejarea categoriilor sociale defavorizate.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...