Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Vaslui: Noi fonduri alocate pentru proiectele PNRR

Noi fonduri alocate pentru proiectele PNRR. Ministerul Dezvoltării a anunțat o alocare națională de 7,56 miliarde de lei pentru primării. Această sumă va acoperi plățile către constructori și va sprijini continuarea proiectelor de investiții. Fondurile vor fi distribuite prin mai multe programe naționale, inclusiv Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), și Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social (PNCIPS).

Județul Vaslui beneficiază de o parte semnificativă din aceste fonduri. Din cele 178 de solicitări de finanțare prin Programul „Anghel Saligny”, 134 au fost aprobate. Valoarea totală a acestor proiecte se ridică la aproximativ 1,44 miliarde de lei, reprezentând aproape 58% din totalul cererilor. Programul „Anghel Saligny” dispune de un buget de 50 miliarde de lei pentru următorii șapte ani, destinat dezvoltării infrastructurii.

Vezi și: Un echipaj format din 38 de pompieri militari intervine în comuna Berezeni.

În plus, județul Vaslui are 251 de proiecte eligibile prin PNDL 2, cu o valoare totală de 860 milioane de lei. Proiectele includ reabilitarea drumurilor, construcția de dispensare, dezvoltarea rețelelor de apă și canalizare, și reabilitarea școlilor.

Ministrul Adrian-Ioan Veștea a subliniat că aceste măsuri sunt menite să asigure o dezvoltare echilibrată a regiunilor. De asemenea, se urmărește crearea de locuri de muncă și îmbunătățirea calității vieții. Aceste inițiative sunt esențiale pentru sprijinirea comunităților locale și avansarea proiectelor de infrastructură în întreaga țară.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Lucrările pentru cel mai mare parc eolian...

octombrie 25, 2024

Premierul Marcel Ciolacu a participat ieri la...

octombrie 25, 2024

Un angiograf de ultimă generație, extrem de...