Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Colaborare politică între partidele conduse de Orban, Băsescu și Macovei

Colaborare politică între partidele conduse de Orban, Băsescu și Macovei. Partidele PMP și Forța Dreptei vor forma o alianță pentru alegerile parlamentare și prezidențiale din toamna acestui an, potrivit surselor politice citate de Știripesurse.ro. Liderii celor două partide, Ludovic Orban și Traian Băsescu, vor face anunțul oficial la Parlament.

Alianța PMP-Forța Dreptei va avea o listă comună de candidați pentru Senat și Camera Deputaților. De asemenea, va desemna un candidat unic pentru alegerile prezidențiale din noiembrie-decembrie.

Conform surselor, alianța va rămâne deschisă pentru colaborarea cu alte partide de dreapta. Partidul Alternativa Dreaptă, fondat de Monica Macovei, ar putea adera la această alianță.

Fostul președinte Traian Băsescu ar putea fi inclus simbolic pe lista pentru Senat. Această mutare ar fi menită să sporească șansele alianței de a depăși pragul electoral.

Vezi și: Românilor le e mai bine cu PSD la guvernare.

PMP și Forța Dreptei au colaborat anterior cu USR în cadrul „Alianței Dreapta Unită” la alegerile locale. Totuși, cele două partide nu au reușit să încheie un nou acord cu USR pentru alegerile din acest an.

USR a confirmat că va candida singur la alegerile parlamentare și prezidențiale. Printre candidații luați în considerare pentru prezidențiale se află Theodor Paleologu și Ludovic Orban.

Anunțul oficial al alianței este așteptat cu interes pe scena politică, întrucât ar putea schimba echilibrul de forțe din dreapta politică. Formarea acestei alianțe este văzută ca o strategie menită să consolideze poziția partidelor de dreapta în contextul electoral actual. Rămâne de văzut câte partide vor adera la această coaliție.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...

octombrie 21, 2024

Ciolacu propune măsuri pentru sprijinirea familiilor și...