Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Primarii pregătesc raportul privind pagubele provocate de inundații

Primarii pregătesc raportul privind pagubele provocate de inundații. Drumurile neasfaltate din județul Iași au fost grav afectate de recentele viituri, provocate de ploile prelungite. Cele mai mari daune au fost înregistrate în comunele Gorban, Grozești și Cozmești, aflate sub cod roșu de precipitații abundente.

În Cozmești, primarul Petrică Baltag a raportat distrugerea unui gard și avarierea a șapte drumuri locale. Deși situația din Gorban este mai puțin gravă, primarul Ștefan Isari a confirmat pagube la platformele drumurilor de interes local. Acesta a menționat că taberele destinate sinistraților nu au fost folosite de locuitorii din Vaslui și Galați, în ciuda codului roșu.

Administrațiile locale sunt obligate să trimită rapoartele privind pagubele în termen de 24 de ore de la incident. Prefectul Felix Guzgă a declarat că s-a activat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Acesta va rămâne în funcțiune până la expirarea codului roșu, pentru a coordona acțiunile de intervenție.

Citești și: Se scumpesc biletele pentru transportul în comun din Iași. Creșterea va fi de 15%

Evaluările pagubelor vor fi realizate în colaborare cu autoritățile competente, precum Drumuri și Inspectoratul de Stat în Construcții. După verificarea rapoartelor, o sinteză a acestora va fi transmisă Guvernului, care va decide alocarea de fonduri pentru reparații.

Între timp, autoritățile locale au început să ia măsuri pentru refacerea infrastructurii afectate. Primarul din Cozmești a trimis deja utilaje pentru repararea drumurilor de piatră, încercând să restabilească rapid circulația.

Comunitățile din județul Iași se confruntă cu provocări majore în urma viiturilor, însă autoritățile locale și județene colaborează pentru a atenua efectele și pentru a remedia infrastructura distrusă.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...